Podle vedení vimperské radnice nakonec nebude potřeba do zprovoznění letního koupaliště vložit původně navrhovanou částku 1,2 milionu korun. Investice nutné k tomu, aby koupaliště letos fungovalo, by totiž neměla přesáhnout sto tisíc korun. „Ukázalo se, že filtrační jednotku nebude třeba vyměnit, ale pouze opravit. Přestože jsme vypsali výběrové řízení na dodavatele nové filtrační jednotky, nebudeme ji v letošním roce pořizovat," uvedla místostarostka Martanová.
Pracovníci městské společnosti STARZ, která se stará o provoz letního areálu, už s jeho přípravou na novou sezonu začali vysečením zelených ploch a úklidem kolem bazénů a v nich samotných. Pokud krajská hygienická stanice udělí městu výjimku k provozování letního koupaliště, mohlo by být pro veřejnost otevřeno zhruba v polovině června, tedy přibližně o čtrnáct dnů dříve, než se předpokládalo v případě výměny filtrační jednotky a čerpadla.
Ačkoliv by se měli zastupitelé vyjádřit k budoucí podobě celého areálu až do konce června, podle Jaroslavy Martanové by se mohli vyjádřit již při květnovém jednání. Už nyní je ale jasné, že aktuální opravy nebudou mít dlouhodobý charakter. Podle starosty Bohumila Petráška by mohly investice udržet letní koupaliště v současném stavu zhruba tři roky až pět let.