Otevření prodejny se podle informací Prachatického deníku očekává v prvním červencovém týdnu. Stavba jako taková by měla být hotová do konce června. Zástupci společnosti jednají s budoucími nájemníky obchodů v objektu. Do konce března by mělo být jasné, jaké další prodejny doplní sortiment Kauflandu.

Jak se staví?Stavební povolení na nový obchodní dům město vydalo 30. září 2013. Se stavbou supermarketu Kaufland se začalo v listopadu 2013. Během dubna 2014 přibude před křižovatku ulic Krumlovská a Nová kruhový objezd. Dokončení stavby je plánováno na červen 2014. Vznikne 170 parkovacích míst a po dohodě s městem také místo pro sběr tříděného odpadu.


Největší dopravní omezení v lokalitě ulic Krumlovská a Nová by mělo být začátkem dubna. To by totiž stavební firma měla začít se stavbou nové kruhové křižovatky, která usnadní vjezd a výjezd k supermarketům v lokalitě. Přesný termín uzavírky ale ještě včera nebyl stanoven.

V současné době nečeká řidiče v okolí stavby žádná uzavírka komunikace. V ulici Nová ovšem musejí projíždět opatrně, vozovka je o něco zúžená. Chodci nemohou využívat chodník podél budoucího obchodního domu v Krumlovské ulici. V jeho těsné blízkosti firma odstranila trafostanici a chystá se stavba nové. Ze strany od koupaliště Hulák je pak uzavřen chodník, neboť tam firma staví opěrnou zeď. Uzavírku město Prachatice povolilo zatím do posledního března.