Začátkem roku totiž Prachatičtí zkusili odeslat žádost o dotační peníze na jejich rekonstrukci a byli úspěšní. Z regionálního operačního programu se podařilo získat téměř pět milionů a dvě stě padesát tisíc korun. „Jde o pětaosmdesát procent celkových nákladů," upřesnil nedávno prachatický starosta Martin Malý s tím, že v částce je zahrnuta také rekonstrukce víceúčelového hřiště pro děti ve spodní části stadionu.

Jediný háček byl až do pondělí v tom, že celou rekonstrukci kurtů a hřiště musejí Prachatičtí nejprve zaplatit ze svého.  Teprve po dokončení dotační peníze do rozpočtu zase vrátí. To ale zastupitelé odsouhlasili. „Jen upozorňuji, aby nedošlo k odchylkám v projektu a regionální operační program nám dotaci zbytečně nezkrátil," varovala před současnými postupy ROPu zastupitelka Jana Krejsová. Okamžitě ale byla ujištěna starostou, že vedení města domlouvá jasné podmínky dotace, aby ke krácení nedošlo.

S rekonstrukcí kurtů začne město během letních prázdnin a už na podzim by mělo být hotovo. Oprava počítá i s renovací tribuny, šaten a sociálního zařízení. Nové budou tři kurty s tím, že jen z nich bude pro plážový volejbal.