Masopustní parádička začala ve Zbytinské hospůdce, kde se scházeli masopustníci a i kapela. Rychtářka si hned na začátku požádala starostu Josefa Furiše o právo nad obcí a masopustní průvod mohl vyrazit na objížďku. "Pijte, hodujte a užívejte," doporučil průvodu starosta a popřál hodně štěstí. Následovalo však nemilé překvapení, když policajt našel nepořádek a psí sekrement hned u obecního úřadu. A to bylo pěkně drahé. Starosta musel zaplatit pokutu a musel s maškarami "dokola".

K smrti dobrý bylo poslední představení letošního Štítu města Prachatice. Výsledky porotci vyhlásí v sobotu 24. února večer.
Prachatický Štít začíná, nabídne pět soutěžních představení

V nedalekém Korytě maškary potěšily děti z dětského domova a dáma z daleké Afriky rozdávala pravé české koblížky a další dobroty. Nechyběl taneček s paní vychovatelkou a dětmi, kontrola stavení, zda v něm děti udržují pořádek. Pak už maškary dostaly dobroty na cestu a mohly vyrazit do Blažejovic. I tam kontrolovaly stavení, tančily s hospodáři. Ti všichni se jim odvděčili něčím dobrým k snědku a pitím na zahřátí. "Jen si dejte, od zítřka jen chléb, čočka, fazole a knedlíky s vajíčkem budou," pobízela se parta rozjařených masopustních masek. "Na cestu zpět do Zbytin pak masopustní průvod "vyfasoval" zelňačku. Zakončení masopustu se jako tradičně konalo ve Zbytinské hospůdce, kde se tančilo, zpívalo a hodovalo až do ranního kuropění," popsal povedené masopustní odpoledne spolupracovník redakce Ladislav Beran, který ho také zdokumentoval fotografiemi a videem.