„Nejedná se o klasickou družinu, i když, stejně jako ta, kluby začínají ve chvíli, kdy skončí vyučování. V klubech je totiž navíc ještě i možnost doprovodu dětí do zájmových kroužků, takže tu svým způsobem i zasuplujeme rodiče,“ uvedla realizátorka projektu Lucie Reidingerová.

V uplynulém týdnu už komise vybrala nové tři zaměstnance, kteří se postarají o program v klubech i o zmíněný doprovod. „Ve všech případech se jedná o pedagogicky vzdělané ženy, které mají navíc praxi,“ řekla k personální otázce Lucie Reidingerová.

Děti budou mít kluby na třech různých místech ve městě. V jednom případě ve škole v Bavorovské ulici, ve škole na Starém městě a ve zcela nových prostorách také na Starém městě, které město nechalo přizpůsobit právě potřebám klubu. „V tuto chvíli místnosti vybavujeme, k dispozici budeme mít i zahradu ve škole, kde umístíme třeba pískoviště. Vybavení bude hodně různorodé, v plánu máme nejvíce se zaměřit na rozvoj výtvarného cítění dětí, na jejich jemnou motoriku a podobně,“ přiblížila Lucie Reidingerová.

V tuto chvíli už rodiče podali třiatřicet přihlášek. „Do klubů budou chodit děti od první do páté třídy a podle věku budou rozděleny na různá pracoviště. V Bavorovské ulici budou nejstarší děti, na Starém Městě pak děti mladší. Konečný počet dětí zatím neznáme, předpokládáme, že se bude ještě v září měnit. Je důležité říci, že nejsme konkurence školních družin, ale chceme být jejich doplněk. I proto je měsíční poplatek stejný, jako ve školní družině, tedy sto padesát korun pro jedno dítě,“ dodala Lucie Reidingerová.

Už v minulosti starosta města Vladimír Pešek uvedl, že žádost o kluby vycházela z požadavků samotných rodičů, kterým nedokázala školní družina kapacitně plně vyhovět.