Už v červenci přidali zhruba stejnou částku na to, aby se vyměnila část kanalizace, která původně nebyla v plánu. „Při výběrovém řízení se cena rekonstrukce snížila, a tak jsme se rozhodli, že ještě povrch komunikace v Nemocniční ulici opravíme kompletně. Původně jsme chtěli jen dílčí opravy asfaltu," zkonstatoval prachatický místostarosta.

Navíc odsouhlasených šest set tisíc korun ale plánovanou cenu opravy nenavýší.  „Od samého začátku jsme totiž  náklady na rekonstrukci minimalizovali, a tak jsme si mohli dovolit  navýšení bez toho, abychom zvýšili předpokládané náklady," vysvětlil Robert Zeman.

Strabag, který opravy provádí, v současné době veškeré své úsilí nasměroval právě do ulice Nemocniční. Podle slov vedoucího investičního odboru města Jaromíra Markytána by firma chtěla do konce prázdnin lokalitu v Nemocniční ulici kompletně dodělat.

„Jde pouze o dílčí termín, který nemá nic společného s celkovým dokončením stavby. Záměr  otevřít Nemocniční směrem do Mlýnské na konci příštího týdne potvrdil včera při kontrolním dni zástupce Strabagu Jindřich Jileček. Tedy v případě, že práce nezkomplikuje počasí," ujistil Jaromír Markytán.

V těchto dnech firma dokončuje stavbu zdi u základní školy, osvětlení a chodníky podél ní.