Prosíme pacienty i návštěvy, aby používali hlavní vchod do nemocnice, kde přes videotelefon nahlásí personálu důvod návštěvy nebo své obtíže. Bude jim v pracovní dobu (7,00-15,30) k dispozici zdravotník, který je podle jejich obtíží nasměruje do nemocnice.

Koronavirus, ilustrační foto
Testy potvrdily nákazu u dalších dvou Jihočechů

V případě, že uvedou respirační problémy, kontakt s nakaženou osobou či pobyt v zemích zasažených koronavirem za uplynulých 14 dní, budou se dále řádit pokyny ošetřujícího personálu. Takto označení „rizikoví pacienti“ dostanou roušku a budou odvedeni do speciálně upravené ambulance, která bude sloužit právě pro pacienty s podezřením na nákazu COVID 19. Zde dotyční vyčkají na personál nemocnice, který k nim bude přistupovat v osobních ochranných pomůckách.

Starosta města Vlachovo Březí Lubomír Dragoun.
Starosta Vlachova Březí: Jsme malé město, všichni jsme se potkali

„Chceme tímto postupem omezit pacientům v pohybu po nemocnici a zabránit kontaktu s dalšími pacienty, který není nutný. Tím je chceme chránit a rovněž náš personál,“ zdůrazňuje předseda představenstva Nemocnice Prachatice, a.s. Ing. Michal Čarvaš, MBA a dodává „Nemocnice s účinností od 17. 3. 2020 zrušila na základě rozhodnutí vlády plánované operace a hospitalizace a omezuje ordinační dobu odborných ambulancí. Je vyhlášen úplný zákaz návštěv na všech odděleních. Chronické pacienty a jejich medikace či předpis léků vyřešíme elektronickou a telefonickou cestou. O všechny akutní pacienty se nadále postaráme. Akutní operace, zákroky i vyšetření budou nadále bez omezení! Rovněž lékárna je plně v provozu. Stejně tak je v normálním provozu, tedy bez omezení i porodnice.“

Nemocnice Prachatice rovněž žádá pacienty, kteří jsou hospitalizovaní, aby zůstali na svých odděleních a minimalizovali pohyb po nemocnici. Děkujeme všem, že si desinfikují ruce pomocí nainstalovaných dávkovačů desinfekce. Prosíme ambulantní pacienty, aby byly v doprovodu maximálně jedné další osoby.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník