Nemocnice akci pořádá v rámci Dotačního programu na zvýšení ochrany měkkých cílů v resortu zdravotnictví pro rok 2021. „Navazuje na teoretickou část školení, které již několik měsíců probíhá v naší nemocnici. Znalosti a informace získané v průběhu školení si zaměstnanci nemocnice vyzkouší v praktických modelových situacích,“ vysvětlil generální ředitel budějovické nemocnice Michal Šnorek.

Areál budějovické nemocniceAreál budějovické nemocniceZdroj: nemcb.cz

Ředitel zároveň prosí pacienty i návštěvníky nemocnice, aby se řídili pokynů pracovníků bezpečností služby.

Střelba ve Fakultní nemocnici Ostrava v roce 2019: Došlo k ní 10. prosince 2019 po 7. hodině ráno. Do čekárny traumatologie vstoupil muž s pistolí a bez varování a zblízka zasáhl devět pacientů. Čtyři z nich přišli o život na místě, další tři podlehli zraněním později. Střelec zavraždil čtyři muže a tři ženy, z nemocnice se mu ovšem podařilo utéct. Když se ho asi 5 km od místa útoku chystala dopadnout policie, zastřelil se a unikl tak potrestání. 
"V prvních sekundách jsem přemýšlel, zda jsem nezapomněl na nějaké cvičení," řekl rok po této tragické události v rozhovoru pro Deník ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Rozhovor si můžete přečíst zde >>>