Souběžně s opravou hlavního tahu silnice z Prachatic na České Budějovice přes Netolice zadalo prachatické středisko Správy a údržby silnic (SÚS) také opravu komunikace ze Lhenic do Českých Budějovic.

Řidiči z krajské metropole na Prachatice se tak ani na jedné silnici nevyhnou komplikacím v podobě zdržení při kyvadlově řízené dopravě. Martin Grožaj z SÚS k tomu dodal jen to, že jakmile dostane prachatické středisko peníze z kraje, okamžitě je využije a začne s opravami. „Jinak to řešit nešlo. Osobně jsem rád, že na opravy došlo," zkonstatoval. Další opravy silničáři provádějí u Mlynařovic, Ktiše nebo Žárovné. „Všechno chceme stihnout do konce prázdnin," ujistil.

Na komunikaci směrem z Budějovic do Lhenic ale upozornil ve středu jeden z našich čtenářů, který nechtěl být jmenován: „Jeli jsme v úterý večer už po čistém asfaltu a nerovnosti byly tak obrovské, že jsem se podivoval nad tím, jak je možné, že tuhle zakázku silničáři té firmě zaplatí. To je strašné, ty vlny vůbec nejsou spravené".

Redaktoři Deníku proto silničáře kontaktovali a požádali o vysvětlení. V úterý večer byla na tomto úseku položena pouze vyrovnávací vrstva asfaltu. „Čistý povrch bude pokládat firma Skanska teprve koncem tohoto a začátkem příštího týdne," vysvětlil postup prací ředitel SÚS Jiří Růžička, který stížnost před redaktory Deníku ověřil. Dodavatel prací totiž nejprve odstraňuje na vozovce ty největší nerovnosti podle konkrétní situace a teprve potom následuje položení konečné vrstvy asfaltového povrchu. Opravy pět a půl kilometru dlouhého úseku musí být hotové do posledního srpna.