V lednu zastupitelé ustanovili nový osadní výbor, který měl přenášet na vedení města požadavky a podněty obyvatel osad a městských částí Hrabice, Cejsice, Křesánov a U Sloupů. Nicméně při prověřování podkladů se ukázalo, že z pětičlenného výboru nemají všichni jeho členové v osadách trvalý pobyt, což je základní podmínka daná zákonem. V březnu proto museli zastupitelé své lednové usnesení revokovat a novým pak následně nově ustanovený osadní výbor zrušit.

Současně dostal tajemník Městského úřadu Vimperk Zdeněk Ženíšek za úkol, aby prověřil zákonná pravidla pro osadní výbory rovněž 
u dvou původních, tedy u výborů v Lipce a Výškovicích. „Přišel jsem na věci, které rovněž nesplňovaly podmínky dané zákonem, pokud se týká trvalého pobytu, ale byly tam i určité zásahy, které neprošly jednáním zastupitelstva a byly tudíž neplatné,“ shrnul tajemník Ženíšek.

K situaci v Hrabicích se na posledním jednání zastupitelů vyjádřil i bývalý předseda zrušeného osadního výboru Radoslav Myslík. Podle něj za vyhrocený stav může zastupitel Stanislav Hlava, který měl podnítit petici obyvatel, kteří byli proti založení osadního výboru a jeho složení. „Petici jsem doporučil až poté, co se na mne lidé obrátili,“ dodal zastupitel.