„V době vánočních svátků a těsně po nich totiž ze zkušenosti víme, že je návštěvnost kina velmi malá. Pauzu jsme využili například k odhlučnění v promítací kabině,“ uvedl starosta městysu Karel Matějka.

Prvním filmem letošního roku, na který se mohou diváci vydat, je český thriller Gangster Ka. Ihned po promítání tohoto filmu následuje ještě Gangster Ka: Afričan. „Ceny vstupného zůstávají i pro letošní rok stejné, jak byli naši diváci zvyklí. Držíme se na 70 korunách za promítání,“ uvedl starosta. Podle jeho slov se snaží vyjít vstříc i rodičům s dětmi, a tak například dětské rodinné filmy promítají vždy hned dvakrát.

Oproti prachatickému kinu není možné ve Strunkovicích lístky rezervovat. „My jsme totiž nikdy neřešili problémy s tím, že by na někoho nevyšlo místo. Co pamatuji, tak se za celou dobu jednalo snad jen o jeden film, který byl úplně vyprodaný a už se nám do sálu diváci nevešli,“ poznamenal Karel Matějka.

V letošním roce přibyl ve Strunkovicích Filmový klub. Každou poslední neděli v měsíci bude probíhat v kině ve Strunkovicích nad Blanicí projekce Filmového klubu.

„Výběr filmů na následující měsíce mohou svými názory ovlivňovat sami diváci. Na našich webových stránkách je už nyní zveřejněn seznam filmů, z nichž budou vybrány na měsíce duben a květen dva filmy, o které projeví diváci největší zájem,“ poznamenal starosta.

Doplnil, že v letošním roce by chtělo vedení městyse opravit v kulturním domě, kde je kinosál umístěn, kotelnu a vzduchotechniku. „Ale to až v letních měsících, kdy se netopí a je tedy kotelna odstavená z provozu,“ řekl k termínu Karel Matějka.