S sebou přivezl i rodinu. „Hrají tam oba mí synové Nikita i Mikuláš. Patnácti-měsíční Mikuláš bude plačící miminko. Můj prvorozený hraje sígra, takže taky žádný protiúkol,“ vtipkuje. Na syny prý nedohlíží. „Nesměl jsem tam být, abych nerušil svým otcovstvím a kibicem, sám jsem to navrhl,“ vysvětluje herec. Jeho starší syn, šestnáctiletý Nikita, studuje prý na střední škole fotografii a hrál již v divadelních představeních. Chtěl by Tomáš Měcháček, aby šly děti v jeho šlépějích? „To nechám na nich, ať si dělají, co chtějí, ale hlavně, ať si vydělají na nájem,“ odpovídá.

Hereckou partnerkou je Tomáši Měcháčkovi Petra Bučková. „Hrálo se nám spolu dobře, ani jeden z nás nechrápal,“ přijde zase na řadu jeho humor.

Natáčení filmu Spící město v ulici Široká v Českých Budějovicích.
Táta říkal, že jsem prý dobrej, má radost Kryštof Svátek

Při natáčení s dětmi, které je specifické, se musel ale trochu krotit. „Většinou jsem to já, kdo dělá fórky, ale Peťa říkala, ať toho nechám, že se děti musí soustředit. A to je pravda,“ vypráví herec a dodává: „Takže na blbnutí jsou tu děti a my dospělí musíme zůstat dospělí. Ale někdy to nejde.“

Tomáš Měcháček České Budějovice zná. Vidět jste ho mohli v Jihočeském divadle jako Steinera v komedii Pane, vy jste vdova. Ostatní filmaři prý poznávají město hlavně při natáčení kvůli čtrnáctihodinovým směnám.

Film Spící město v Českých Budějovicích.
OBRAZEM: Ve filmu Spící město usne i Tomáš Měcháček

Ve čtvrtek 18. června herec přivezl na plac svého mladšího potomka. „Mikuláš teď bude brečet. Je po obědě, už měl spát. Usne, pak ho zavolají a probudí a on opravdu bude brečet,“ uvažuje, jak na to, Tomáš Měcháček. „Nebo štáb počká, až se vyspí. Nevím, nikdy jsem nešéfoval miminu, aby hrálo, tak uvidíme,“ směje se herec.