Přihlásil se jen majitel trafiky. „Město vyčlenilo pozemek, který se do budoucna prodá a součástí plánu byla také studie úprav okolí a až bude hotovo, prodá se mu pozemek na stavbu objektu,“ vysvětlila starostka.

V současné chvíli je připravena architektonická studie s názvem Busák 22. Na celou lokalitu navazuje autobusové nádraží. „Věděli jsme, že ČSAD Autobusy chtějí prostor upravit tak investor začal komunikovat s jejich vedením. A město vystupuje jako mediátor projektu,“ popsala současný stav Jaroslava Martanová.

Hasičská soutěž v areálu bývalých kasáren.
Hasiči v Prachaticích bojovali O pohár starosty. Sjelo se pětatřicet družstev

Obnova celého prostoru je zásadní a vedení města Vimperk chce, aby obě lokality na sebe navazovaly. Studii s názvem Busák 22 viděli zastupitelé a investor by chtěl stavět. „Momentálně ale vyčkáváme, jaké plány má ČSAD. Chtějí vyřešit, jak budou vjíždět autobusy na nádraží, zastřešení nástupiště a také samotný objekt autobusového nádraží,“ vysvětlila postup vimperská starostka. Doplnila, že ve chvíli, kdy oba projekty budou kompletní a provázané, mohou začít jednotliví investoři s úpravou lokality samostatně. Starostka i její zástupce Zdeněk Kuncl věří, že majitel trafiky u autobusového nádraží polyfunkční dům postaví už příští rok.