Nehodu ohlásil místní vlekař členům horské služby ve dvě hodiny odpoledne s tím, že se pravděpodobně jedná o zlomeninu. 

"Vyrazili jsme ve dvou a na místě zjistili, že zatímco jeden z lyžařů po srážce vyvázl bez zranění, dívka utrpěla pravděpodobně zlomeninu v oblasti stehna. Vzhledem k povaze zranění jsme proto vyzvali ke spolupráci Leteckou záchrannou službu z Českých Budějovic," uvedl k výjezdu Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava. Doplnil, že oba lyžaři měli naštěstí přilbu.

Záchranáři dívku ošetřili, izolovali proti chladu a ve vakuové matraci ji na saních za terénní čtyřkolkou na sněžných pásech převezli k místu přistání. Zde si ji převzala posádka vrtulníku LZS, která zraněnou lyžařku transportovala k dalšímu ošetření do Nemocnice v Českých Budějovicích.

"Všichni lyžaři musejí bezpodmínečně během jízdy dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích. Na těch šumavských leží nyní pouze technický sníh, který je ztvrdlý a místy se tvoří nebezpečné ledové plotny," varoval návštěvníky hor Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že na šumavských sjezdovkách se pohybuje v těchto dnech vysoký počet lyžařů a proto je nutné, aby všichni jezdili ohleduplně k ostatním. "Větší počet turistů je i na jiných místech, což dokladuje fakt, že odpolední zásah byl je v okolí Zadova v neděli již čtvrtý. "Mimo jiné jsme zachraňovali běžkaře u Kvildy, i tam bylo podezření na zlomeninu," dodal Michal Janďura.