Přesto ale Veřejné tábořiště Křišťanovice nabízí služby all inclusive. Tedy pokud do této nabídky zahrneme přírodní krásy, výhodnou polohu v blízkosti středověkých památek, a to všechno ve spojení s klidným prostředím daleko od civilizace.
Tábořiště se nachází v těsné blízkosti Křišťanovického rybníka, o kterém se traduje, že je to vůbec nejvýše položená nádrž pro chov ryb v České republice. Rybník nabízí zvláštní podmínky pro koupání, blízká rašeliniště ho totiž napájejí nahnědlou vodou. V okolí tábořiště se rozkládají hluboké lesy, střídající se s květnatými pastvinami. Celá oblast je hojně využívána především pro sběr hub a dalších lesních plodů.
Z turistických zajímavostí v blízkosti tábořiště vyniká především zřícenina hradu Hus, ke kterému se jde od tábořiště po modré turistické značce, a údolí řeky Blanice. Stejně tak mohou turisty zaujmout také zbytky Zlaté stezky, cesty, která začala být využívána již před tisíci lety pro dopravu soli z Bavorska do Čech.
Samotné tábořiště je oázou klidu, jeho návštěvníci jsou proto svým způsobem také specifičtí. Nenajdou zde sprchy, ani elektřinu. U každého stanu tak hoří oheň, na kterém bublá houbový guláš, nebo čaj z lesních bylin. A když padne tma, jsou slyšet do dálky písně doprovázené kytarou. Jako bychom se vrátili o půlstoletí zpět. Ti, kteří si místní tábořiště oblíbili, sem většinou jezdí každý rok, a ne jen na pár dní. Nejsou výjimkou ani táborníci, kteří přijedou začátkem června a odjedou až na začátku září.
Že byste ale přijeli do opravdové divočiny, to se nemusíte bát. Restaurace je od kempu vzdálena necelý kilometr, v blízkosti rybníka se nachází také dva bufety se základními potravinami. A v hlavní budově tábořiště si můžete dokonce dobít mobilní telefon.
Do tábořiště samotného můžete přijet s vlastním stanem, nebo si půjčit místní, stejně jako další vybavení nezbytné k táboření. A pokud byste zatoužili po projížďce po hladině Křišťanovického rybníka, můžete si v tábořišti půjčit lodičku.
Před lety se daly v rybníce chytat i ryby, byl totiž soukromým revírem. Škoda, že to už dnes nejde. Jinak by to i pro mě byl opravdový kousek ráje na zemi.