Děti si zde vyposlechly krátkou přednášku o tom, jak se mají chovat k psům, jak se s nimi správně seznámit a co mají dělat v případě, že se setkají se psem, který není na vodítku.

Po přednášce si děti nabyté znalosti mohly ihned vyzkoušet a jít si pohladit pejsky, kteří byli na kynologickém cvičišti. Jednalo se například o chodského psa, dobrmana, štěňata německého ovčáka, novofundladského psa a flat coated retrievra. Žádné z dětí se psů nebálo a hned se s nimi kamarádily.

Poté děti mohly jít plnit úkoly, které pro ně byly připraveny. Za splněný úkol dostal každý samolepku a razítko. Každý, kdo měl na své kartičce 5 samolepek, se mohl těšit na hezké ceny. Mezi úkoly patřilo proběhnutí tunelem, slalom s pingpongovým míčkem na lžíci, vybarvení pejska, oběhnutím čtyř plent a házení aportem na cíl. Všechny děti dané úkoly splnily a domů si pak odnesly na památku diplom, překrásnou perníkovou medaili, bločky, samolepky, pastelky, pytlíček bonbonů a drobnou hračku.

I když bylo opravdu horko, zúčastnilo se dětského dne dokonce přes třicet dětí. Naštěstí pro ně bylo připraveno i občerstvení, každý dostal vychlazený nápoj a mohl si také opéci špekáčky. Na úplný závěr se děti mohly ještě podívat na výcvik psů, který je také velice zaujal. Doufáme, že si děti mimo získané ceny a nevšední zážitky odnesly domů i ponaučení, jak se mají správně chovat ke psům.

Také bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na tomto dni podíleli a pomohli jej zorganizovat a připravit.

Kristýna Falková