Alena Bártíková z Ministerstva práce a sociálních věcí a Dana Feferlová z Jihočeské hospodářské komory ve čtvrtek hovořili u kulatého stolu v Českých Budějovicích o zaměstnávání lidí ve věku 55+. Jejich cílem bylo zdůraznit priority zaměstnávání těchto osob. Také vyhlásili soutěž s názvem Společnost přátelská zaměstnávání lidí 55+.

V Jihočeské hospodářské komoře se při prvním ročníku této akce setkalo na 50 zaměstnavatelů. Byli jimi například zástupci z úřadů práce.

„Do soutěže se mohou přihlásit všichni zaměstnavatelé, kteří dávají prioritu na zaměstnávání lidí ve věku 55+, mají například flexibilní odchody z práce, postupné odchody do důchodu. Mohou se přihlašovat nejenom podnikatelské subjekty, ale i neziskové organizace, státní a veřejná správa. Vítěz bude vyhlášený v listopadu tohoto roku. Přihlásit se mohou pomocí online dotazníku na stránkách Jihočeského paktu zaměstnanosti na stránkách Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů nebo na webu Ministerstva práce a sociálních věcí,“ uvedla koordinátorka projektu krajské politiky stárnutí Alena Bártíková z Ministerstva práce a sociálních věcí.

Podle ní jsou lidé ve věku 55+ často výhodnější pro zaměstnavatele. „Zaměstnavatelé si myslí, že starší lidé se neradi učí novým technologiím. Mnohdy jsou tito lidé více loajálnější než mladší zaměstnanci. Také jsou často i flexibilnější než mladí lidé, protože už mají odrostlé děti,“ vyzdvihla Alena Bártíková.

Akce se zúčastnil i František Peroutka, který je zaměstnaný jako tajemník krajského ředitele v České pojišťovně pro Jihočeský kraj. „Byl jsem požádán od mých kolegyň, jestli bych nemohl vystoupit s příspěvkem o praxi nebo se svými zkušenostmi k tomuto tématu,“ sdělil 62letý muž, který je zároveň starostou obce Veselá na Pelhřimovsku. „Téma se mě dotýká, citlivě tuto problematiku vnímám u kamarádů, známých. Jako obec potřebujeme lidi na veřejně prospěšné práce a setkávám se s tím, že mladí lidé tyto práce dělat nechtějí. Oslovil jsem několik kamarádů kolem 60 let a jsou to perfektní odborníci,“ zdůvodnil svoji účast František Peroutka.

Sám od 20 let začínal u firmy, kde si prošel nejnižšími pozicemi, a postupně se vypracoval na nejvyšší manažerskou pozici.

„Všem kdo hledají práci, bych poradil, nebát se a hledat mezi zaměstnavateli, také umět nabídnout. Nabízím tohle a mám takové očekávání. Nepodceňovat své kvality. Držím se pravidla výhra, výhra. Ať je to jakýkoliv partnerský vztah, oba partneři musí vyhrát,“ myslí si tajemník České pojišťovny.

Tématikou zaměstnávání lidi 55+ se bude Deník i nadále zabývat.