Dnes je jisté, že kriminalisté případ odkládají. Martina Joklová, mluvčí policie, pitva prokázala, že na smrti neměl podíl nikdo cizí. „Jde o náhlé úmrtí,“ upřesnila. Podle informací Prachatického deníku šlo o muže bez domova.

Štěpánčin park v Prachaticích.
Ve Štěpánčině parku byl nalezen mrtvý muž

Jedenašedesátiletý Zdeněk P., který zemřel v noci na Velikonoční pondělí, byl úředně hlášen v Křišťanově, v obci, která je od Prachatic zhruba dvacet kilometrů. Údajně v domě, který už nestojí. O úřední pohřeb se postará městský úřad a bude to stát 10 580 Kč. „Část z toho může uhradit následně stát,“ řekl Zdeněk Filip z MěÚ Prachatice

Pro obyvatele Prachatic byl jedním z lidí bez domova, kteří se po městě různě toulají a přespávají, kde se dá. Útočiště většinou mají v bunkrech v lesích nad městem. „Víc než deset lidí bez domova tu nemáme,“ řekl Ivo Novotný, ředitel Městské policie v Prachaticích. Přesné počty nejsou. Tihle lidé jsou jednou v Prachaticích a jednou na druhém konci jihu Čech.

Lidé označovaní jako bezdomovci sice v občanských průkazech mají trvalý pobyt, ale dávno tam nebydlí. Městští strážníci jim pouze mohou doporučit, což dělají, aby našli útočiště v Charitním domově v Záblatí. Čas od času hlídky krotí nevhodné chování „bezdomovců“ u autobusového nádraží, nebo je vyhánějí z laviček, kde spí.

Letos jde o druhé úmrtí bezdomovce v Prachaticích. V únoru našli lidé muže (56 let) v bunkru u Libínského Sedla.

Řopík, ilustrační foto
V bunkru v lese našli mrtvého bezdomovce