Při otevírání areálu lesních her pro děti ve věku od 3 do 12 let místostarosta sliboval, že by město chtělo další část areálu přizpůsobit dětem ve věku 12+. „Studie od architekta Semotána je v tuto chvíli připravena. Požádali jsme o dotační peníze z MAS Šumavsko a připravujeme prováděcí dokumentaci,“ popsal Jan Klimeš. Upřesnil, že o tom, zda radnice získá stoprocentní dotaci, se dozví ke konci dubna. „Mezitím bychom chtěli najít firmu, která se postará o stavbu devíti cvičebních prvků, které budou sloužit dětem jako venkovní posilovna,“ doplnil místostarosta.

Devět stanovišť v kruhu za necelé dva miliony korun chce postavit město Prachatice jako druhou etapu areálu lesních her na Lázních sv. Markéty. Venkovní tělocvična bude určena pro děti od dvanácti let a starší. „Prvky budou z akátového dřeva, plánujeme lezeckou stěnu, hrazdu a další prvky, které mohou využít i dospělí. Součástí bude i odpočinková zóna v podobě lavičky,“ pospal připravovaný areál místostarosta Prachatic Jan Klimeš s tím, že na prvních budou také QR kódy a přes ně se děti dozvědí pověsti z Prachatic a okolí a další zajímavosti.

Prvky, které tam jsou již nainstalované, jsou podle jeho slov pro mladší děti a představují příbytky některých druhů živočichů. „V tomto případě chceme areál sportovně zaměřený, proto jsme jednotlivé prvky konzultovali nejen s ředitelkou sportovního zařízení, ale také s tělocvikáři, kteří zjišťovali přímo mezi dětmi, co by chtěly,“ upřesnil Jan Klimeš.

Když půjde příprava podle plánu, měla by vybraná firma areál na Lázních sv. Markéty postavit během letošního léta.