Jak totiž vyplynulo na povrch při jednání vimperských zastupitelů, pro akci 
v oblasti Brantlův Dvůr nemělo město kompletní potřebnou dokumentaci, a tudíž ani stavební povolení. Na celou záležitost se přišlo ve chvíli, kdy vedoucí odboru investic a údržby Městského úřadu Vimperk Michal Janče předložil zastupitelům ke schválení změnu smlouvy o provedení díla týkající se projektu. Ta zahrnovala i podmínku mít stavební povolení do konce srpna 2009.
Podle Jančeho byla dokumentace téměř hotova a po technické stránce jí nechybělo nic k tomu, aby podle ní mohla být stavba realizována. Jenomže projektant, který dokumentaci připravoval, vážně onemocněl a potřebné stavební povolení v termínu daném smlouvou nezískal.
Než město zrealizovalo stavbu, mělo více než rok, aby nechalo doplnit potřebné dokumenty. „Došlo k pochybení úředníků a budeme to řešit,“ potvrdil starosta Bohumil Petrášek. Podle místostarostky Jaroslavy Martanové to není tak, že kdyby projektant nebyl vůbec schopen dokončit projekt, mělo by město černou stavbu, o níž by nemělo tušení. „Vědělo se o tom, jen úředníci nedotáhli do konce to, co měli,“ dodala