Anketu, z níž by bylo jasně patrné, zda lidem vyhovuje teplota vody v krytém bazénu, vyhlásilo město Prachatice. „Setkávám se s názory, že lidem přijde studená. Proto bychom chtěli vědět, o jak velkou skupinu lidí, kteří nejsou s teplotou vody spokojení, se jedná. Zda je to množina třeba deseti lidí, nebo teplota nevyhovuje většímu počtu a je třeba se touto otázkou zabývat," říká místostarosta Robert Zeman.
Nad teplotou vody v krytém bazénu, a to nejen velkém, ale i malém, který je určený pro děti, diskutují Prachatičtí dlouhodobě.
„Z mého pohledu je voda v bazénu studená. Moc tam ani nechodíme, protože i na malého syna je to studené. Když už tam syn vyrazí, tak obvykle s manželem. Jinak ale raději jedeme do Waldkirchenu nebo Horažďovice, kde je voda teplá, protože odsud z bazénu je zaručeno, že bude marodit," říká Ivana Bušková.


Obdobný názor sdílí i Ivana Fialová. „Já tam nechodím vůbec, ale dcera s tatínkem tam občas šli a voda prý byla studená," poznamenala.
Podle Dagmar Vymětalové, která byla plavat na konci zimy, nebyla voda nijak studená. „Zdála se mi v pohodě," řekla.
Podle místostarosty je na pokladně prachatického bazénu v tuto chvíli k dispozici podpisový arch, kde mohou svůj názor zájemci vyjádřit. „Ty, kteří do bazénu běžně nechodí, právě proto, že se jim voda zdá studená, bych požádal, aby si udělali třeba procházku a svůj názor vyjádřili," poznamenal.


Jedná se o sběr dat pro vyhodnocení pocitu návštěvníků bazénu, který bude sloužit pro další věcnou diskusi . „Na základě toho budeme hledat případná řešení a zabývat se alternativami. Záleží ale na tom, kolik lidí se vyjádří ve smyslu, že voda studená je," doplnil k anketě Robert Zeman.