Vedoucí táborů pro děti se ale shodují na tom, že dopředu rodiče upozorňují, že nedoporučují, aby dítě s mobilním telefonem na tábor odjíždělo. „Na přihlášce to přímo máme uvedené, ale stejně děti s mobilem přijíždějí. Problém je to hlavně u malých dětí, kterým se může stýskat a brečí pak rodičům do telefonu, aby je vyzvedli,“ popisuje Lenka Dostálová, která tábory organizuje řadu let.

Trochu jednodušší to mají malí skauti. Podle vedoucího Jaroslava Pulkrábka totiž dost často táboří na místech, kde vůbec nemají děti signál. „Nedoporučujeme mobily vozit,“ řekl.

Již třetí ročník Fotbalohraní ve Vacově sliboval od začátku velkou podívanou. Do podhůří Šumavy dorazil Real TOP Praha, tým složený z osobností kulturního a sportovního života.
Kam na Prachaticku nejen za kulturou?

Individuálně podle Jiřího Macharta, ředitele prachatického DDM, přistupují vedoucí táborů k tomu, když si děti s sebou přivezou mobilní telefon. „Rodičům doporučujeme, aby dětem mobilní telefony na tábor nedávali. Pokud s ním přijedou, je vždy na vedoucím tábora, jaká pravidla nastaví. Zda například mobilní telefony děti odevzdají a dostávají je v určitý čas, nebo je mají stále u sebe. Každopádně, neručíme jim za ně,“ poznamenal Jiří Machart.

Podle Lenky Dostálové záleží na tom, jaký má tábor program. „Pokud se děti zabaví, na telefon si nevzpomenou,“ poznamenala.

Ani na příměstské tábory není potřeba mít mobilní telefon. Podle Gabriely Jeřábkové z prachatického RC Sluníčka mají vedoucí samotní u sebe služební telefon. „Takže pro děti je zbytečné mít vlastní,“ doplnila včera.

Malého brášku má od pátku 14. července David Nosek z Husince. Malý Vít Filip se narodil  v sedm minut před půl devátou ráno v písecké porodnici mamince Kláře Noskové a tatínkovi Lukáši Filipovi. Chlapeček vážil rovná tři kila a měřil 49 centimetrů.
Právě jsme se narodila