Program Lipno Sport
Festu
ZDE.

Všichni návštěvníci festivalu budou mít možnost vyzkoušet si tandemová kola nebo handbike. Hrát se bude také stolní tenis pro nevidomé. Česká asociace paraplegiků představí projekt Banal Fatal, který řeší primární prevenci rizikového chování zaměřené na možné poranění páteře a míchy, protože k velkému procentu těchto úrazů dochází při rizikových sportech a sportovních úkonech.

Ve 14 hodin pak začne první koncert v rámci druhého ČEZ Energy Festu, kde se tentokrát představí divadelně hudební skupina Kašpárek v rohlíku, rocková kapela Portless nebo zpěvák a zakladatel kapely Ready Kirken Michal Hrůza. Těsně před osmou hodinou zahraje slovenský skladatel a zpěváka Miro Žbirka. O závěr večera se postará David Koller.

Celý druhý festivalový týden bude opět plný sportovních i zábavných aktivit. Denně si můžete zacvičit s MOROU, vyzkoušet v posledních letech velmi oblíbený parkur nebo se naučit na paddleboardu. V pondělí 23. srpna se koná i turnaj ve spikeballu. Spikeball je nový sport s míčkem a speciální síťovou trampolínkou. Je to dynamická míčová sportovní hra, která je poměrně jednoduchá a její pravidla jsou podobná jako v beachvolejbalu. Ukázku svého tréninku předvedou ve středu 25. srpna také mladí fotbalisté z akademie Dynama, kteří do svých cvičení zapojí i veřejnost. O dva dny později změří své síly na beachvolejbalovém turnaji volejbalisté Jihostroje České Budějovice a ČEZu Karlovarska. V sobotu ještě sehrají oba týmy exhibiční utkání.

V úterý 24. srpna se festivalová zóna stane součástí rozhlasového studia ČRo Dvojka. Moderátor Mirek Vaňura bude vysílat živě, právě z lipenského festivalu. Od 18 hodin ho pak vystřídá kolega Miloš Skalka a jeho Srdcovky ČRo Dvojky. Po další dva večery budou Srdcovky provázet další oblíbení moderátoři Martin Hrdinka a Josef Melen.

Na jihu Čech se představilo již několik olympioniků, ale v nadcházejících dnech přibydou další. Znovu se bude veslovat s medailistou z Barcelony Václavem Chalupou, chystá se také projížďka s paralympijským vítězem a pravidelným účastníkem Lipno Sport Festu Jiřím Ježkem. Ukázku svého tréninku předvedou ve středu 25. srpna mladí fotbalisté z akademie Dynama, kteří do svých cvičení zapojí i veřejnost. Po celý týden nebudou chybět ani podvečerní pohádky pro děti i oblíbený Klub lišáka Foxe.

Olga Kneiflová, tisková mluvčí areálu Lipno