Osmačtyřicetiletý muž 
z Českokrumlovska údajně mířil v noci se dvěma dětmi do Německa. Jejich cesta ale skončila nehodou na silnici II/145 těsně za odbočkou na Zvěřetice, kterou nepřežil ani řidič, ani šestnáctiletá spolujezdkyně. Devítiletý chlapec, který byl po nehodě mimo vozidlo, skončil v českobudějovické nemocnici.

Podle policejních informací řidič BMW s největší pravděpodobností nezvládl řízení.

„Po projetí přímého přehledného úseku z dosud nezjištěných příčin přejel před pravotočivou zatáčkou do protisměru až na levou travnatou krajnici. Následně 
s vozem ve smyku přejel přes komunikaci vpravo, kde narazil  pravým bokem a následně střechou vozidla do stromu, na kterém zůstalo vozidlo zaklíněné," uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Podle Martina Grožaje, bývalého dopravního policisty a pracovníka prachatického závodu Správy a údržby silnic Jihočeského kraje, je silnice II/145 od hranic s Plzeňským krajem až po českobudějovický okres charakteristická střídáním přehledných úseků s méně přehlednými místy plnými zatáček. „Místo nehody navíc leží mezi velkými zemědělskými plochami, 
z nichž zejména v nočních hodinách migruje zvěř za potravou," uvedl Martin Grožaj. Úsek z Netolic do Němčic by měl brzy projít opravou povrchu. „To by mohlo některé řidiče zbytečně svádět k ještě rychlejší jízdě," varuje bývalý policista.