Mělo jít o půjčku, která se v případě kompletní dostavby a kolaudace plánovaného lázeňského centra do konce roku 2015, měla stát akciovým podílem města ve společnosti Lázně sv. Markéty. „Teď už je zřejmé, že ani zázrakem se lázně do konce roku nepostaví. Tím podmínka ve smlouvě padá,“ zhodnotil prachatický starosta.

Prachatičtí smlouvu s Léčebným centrem brali vážně. Také proto mají na účtu 58 milionů korun a o 65 procent snížili objem úvěrů. „Polovinu jsme chtěli zaplatit z vlastních peněz a polovinu si půjčit,“ vysvětlil starosta, jak město chtělo dostát závazku.

Členem představenstva společnosti Lázně sv. Markéty za město Prachatice je zastupitel Robert Zeman. Podle jeho slov se čas od času investor objeví. „Naposledy byli, myslím, z Asie, ale projekt lázní pro něj byl malý,“ zhodnotil. Společnost se snaží, ale peníze se nedaří sehnat.

Prachatický starosta věří, že vedení společnosti investora najde. „Pro město je škoda, že se projekt dosud nepodařilo zrealizovat,“ řekl. Doplnil, že Prachatičtí chtějí našetřené peníze vložit do jiných projektů, jež připravují. Mezi nimi je třeba nový projekt na sjezdovky z Libína.