„Výzva Kufřík pro život byla vyhlášena začátkem února. Na konci minulého týdne jsme všechny vybrané věci předali zástupcům Nadačního fondu La Vida Laca v Praze,“ upřesnila Hanka Rabenhauptová.

Cílem dárečků je, aby miminka bez rodičů opouštějící porodnici třeba do přechodné pěstounské péče, odcházela s kufříkem vzpomínek na cestu životem. „Do kufříku jim zástupci nadace dají první hračku, album, pítko, dudlík nebo fotku,“ popsala vybavení v Kufříku pro život Hanka Rabenhauptová.

Na kole z Ománu domů vyrazil Tadeáš Šíma (na snímku v Saúdské Arábii) v prosinci 2019 a z cest posílal pohlednice všem, kteří se zapojili do sbírky Pohled pro Adama. Dnes vyráží na Kilimandžáro a posílat bude znovu, opět chce podpořit Adama a jeho rodinu.
Tadeáš Šíma se vrací do Afriky, bude posílat Pohled pro Adama

Do výzvy se zapojili dobrovolníci nejen z Prachatic, ale i ze širokého okolí a darovali své výrobky, které přímo v nadačním fondu potěšily vedoucí koordinátorku projektu Kufřík pro život Karolínu Kapitánovou. Je jisté, že potěší také miminka, pro která jsou kufříky v nadačním fondu kompletovány.