To se týká především oprav komunikací, ale také drobnějších investic do hřbitova, křížové cesty či hasičské zbrojnice. „Na něco máme zažádáno o dotace na Jihočeském kraji, na něco zase z Regionálního operačního programu," potvrdila starostka Volar Martina Pospíšilová.
Opakovaně tak město žádá na ROPu o dotaci na opravu ulic Tovární a Budějovická, kterou s ohledem na finanční náročnost a neúspěšné žádosti o dotaci muselo odložit.


Pokud se týká zmíněné křížové cesty, tam usiluje město o dotaci na doplnění obrazů do jednotlivých zastavení. „Křížovou cestu jsme před několika roky kompletně opravili z prostředků města. Věříme, že nám nyní kraj přispěje alespoň na obrazy do jednotlivých zastavení," doufá Martina Pospíšilová. Obrazy by měly být instalovány do Velikonoc.


Z Jihočeského kraje by město Volary rádo získalo finanční podporu také na opravu střechy na objektu márnice v tamním hřbitově a také na rozšíření kolumbária. „Kromě toho se ucházíme o dotaci na dopravní značení a na podporu kultury také na Slavnosti dřeva," doplnila Martina Pospíšilová.


A žádost na Jihočeský kraj směřovala i na výměnu zbylých vrat u hasičské zbrojnice. Dvoje už na konci loňského roku po dohodě se Sborem dobrovolných hasičů Volary nechalo město vyměnit, když jedny zafinancovalo z rozpočtu, druhé si zaplatili sami hasiči.
Pokud se podaří Volarům uspět, mohli by se dočkat lepších podmínek pro trávení volného času dětí i obyvatelé v panelovém sídlišti. Město se totiž uchází také o dotaci na stavbu Oranžového hřiště u Nadace ČEZ.