Jak potvrdil Zdeněk Krejsa, ředitel společnosti, pomalu se začíná rýsovat konečný vzhled první etapy. A to nejen při pohledu z ulice Zlatá Stezka, ale i přímo ze Štěpánčina parku.

Společnost získala na půdní vestavbu, kde má vzniknout nové bezbariérové komunitní centrum, dotace v celkové výši zhruba 7 milionů korun. Celkové náklady se ale pohybují ve výši 9,5 milionu korun. A tak společnost už od začátku letošního roku shání další peníze, aby mohla vestavbu zaplatit. „Když jsme totiž dělali projekt, práce ve stavebnictví byly nižší, než ve chvíli, kdy se nám podařilo vysoutěžit firmu,“ vysvětlil ke schodku Zdeněk Krejsa.

První etapa prací na vestavbě obnáší mimo jiné výstavbu výtahu či novou střechu, a to včetně atypických oken, kterým se říká volská oka. Ty už jsou k vidění nyní a jak Zdeněk Krejsa, tak architekt Libor Fránek jsou na jejich vzhled pyšní. „Zcela se mění koncept budovy i z pohledu od parku, kde vznikne nová zimní zahrada a prosklení prostor až po střechu,“ vysvětlil.

První etapa prací by měla skončit ještě v letošním roce, tedy ve chvíli, kdy budou k dispozici i moderní technologie, které jsou v tomto případě použité.