Moderování se ujal Jan Dolínek a účastníky přivítali mimo jiné i Michael Dufek, ředitel Komunitního střediska KONTAKT Liberec, p. o. a Jiří Tošner z Centra pro dobrovolnictví, z. ú.-HESTIA.

Témata konference se věnovala příběhům občanského sektoru, rozvoji dobrovolnictví, dobrovolnictví ve veřejné správě a mentoringu dobrovolnických programů. Prachatičtí zástupci Dobrovolnického centra diskutovali právě nad tématem Mentoringové dobrovolnické programy, jako je například program Pět P, 3G - 3 generace a KOMPAS. Jde o programy zaměřené na dobrovolníky, mezigenerační soužití, komunikaci, partnerství a spolupráci.

Za město Prachatice představila Hanka Rabenhauptová Dobrovolnictví ve veřejné správě, tedy zapojení veřejné správy do dobrovolnictví. Představila, jaké je DOBRO na úřadě, ve městě Prachatice.

Druhý den na začátek vystoupila kapela Matylda a Tylda – seniorský klub, a pokračovalo se v programu s tématy určených pro koordinátory dobrovolnictví k mezigenerační a zahraniční spolupráci či formách dobrovolnictví v různých koutech ČR.

Pro KreBul to byla velká inspirace a došlo i k výměně kontaktů a nápadů. KreBul se nedávno účastnil vedení kulatých stolů a je v pracovní skupině v projektu „Koncepce rozvoje dobrovolnictví v České republice s akcentem na zajištění regionální a oborové dostupnosti dobrovolnictví v podobě dobrovolnických center“.

Za KreBul, o. p. s. Jiří Gabriel Kučera