Osvědčených úprav a receptů je ovšem celá řada, nechybějí ani takové, kdy rybě na talíři dodá jiskru třeba i šalvěj. Chutný je ovšem i s houbami a smetanou.
Rybáři, kterým se zadaří, tak mohou své chuťové buňky doslova překvapit.

Suroviny

Na přípravu candáta na houbách se smetanou je potřeba si připravit: tři čtvrtě kila candáta, 150 gramů žampionů, v sezoně pak čerstvých hub, 100 gramů másla, čtvrt litru smetany, 20 gramů hladké mouky, 1 žloutek, 1 citron, pepř, sůl.


Postup

Porce candáta osolíme, opepříme, opečeme na pánvi na polovině připraveného másla a vyjmeme z pánve.
Šťávu, která pustila, zaprášíme mohou, osmahneme a vše zalijeme čtvrt litrem smetany. Tu rozšleháme a chvilku povaříme.

Více v tištěném vydání v pondělí 16. června 2008.

Radek Štěpánek