Starostka Jaroslava Martanová Prachatickému deníku pouze potvrdila, že vedení města a zástupci koalice jednali v uplynulých dvou týdnech postupně se zástupci opozičních stran. Tedy vyjma jediné. „Pozvali jsme k jednání zástupce všech politických klubů, tedy KSČM, ČSSD, ANO a Jihočechy 2012. Kromě posledně zmíněných jsme již se všemi jednali. Lídr Jihočechů 2012 Pavel Dvořák mi na pozvání odpověděl, že nepovažuje samostatná jednání za odpovídající platformu a navrhl svolat pracovní jednání celého zastupitelstva,“ shrnula starostka.

Podle jejích slov se na návrhu složení kontrolního výboru vzájemně shodli i zástupci koalice. Podrobnosti ale nechtěla starostka sdělit. „Máme určité varianty, ale do veřejného jednání zastupitelstva nebudeme sdělovat nic bližšího,“ uvedla.

Neznámou zůstává i postoj Jihočechů 2012. Prachatický deník oslovil jejich lídra ve Vimperku Pavla Dvořáka. Ptali jsme se, zda už Jihočeši řešili zástupce, které by do kontrolního výboru navrhli, zda mezi nimi budou opět Zdeněk Kutil a Iveta Preslová a zda už byli vedením města osloveni k separátnímu či širšímu jednání o řešení kontrolního výboru. „Jihočeši 2012 čekají na návrhy těch, co tuto situaci vyvolali. Byl jsem osloven k separátnímu jednání s lídry koalice, navrhl jsem jednání všech zastupitelů 
k bodu kontrolního výboru,“ uvedl Pavel Dvořák.