Zkoušky na řidičské oprávnění každé úterý a čtvrtek. Tak vypadá aktuálně situace v Prachaticích. Stávající zkušební komisař Václav Skoba končí k poslednímu květnu pracovní poměr u Městského úřadu v Prachaticích. Od července nastoupí nový zkušební komisař, který bude ale zkoušky, které ho k výkonu opravňují, skládat na podzim. „Do té doby budou na základě dohod působit dva zkušební komisaři. Z Městského úřadu Vimperk nám pomůže komisař každý čtvrtek, v úterý pak Václav Skoba, který tak plní svůj slib, že s námi bude spolupracovat v období, než zajistíme řádnou náhradu," uvedl tajemník prachatického městského úřadu Karel Pašek.

Řešení situace:Každé úterý a čtvrtek budou v Prachaticích vypomáhat se zkouškami řidičů dva zkušební komisaři.
Ti pokryjí dobu, než nový zkušební komisař absolvuje zkoušky, které jej budou opravňovat k provádění této činnosti.


Upozornil, že agenda zkušebního komisaře je jen část pracovních povinností, které Václav Skoba v rámci pracovního poměru na úřadu měl. „Referent registru vozidel je obsáhlá činnost," poznamenal tajemník.


Ve Vimperku působí zkušební komisaři dokonce dva. „Ve Vimperku mají větší počet uchazečů o řidičský průkaz a městskému úřadu se podařilo zajistit dva zaměstnance s potřebnými zkouškami," vysvětlil tajemník.


„Z našeho pohledu nevidím problém. Zkoušky máme v průměru jednou týdně, takže stávající řešení je pro nás určitě přijatelné," uvedl k zajištění zkoušek Zdeněk Škopek z prachatické autoškoly.

Více k tématu v dnešním tištěném vydání Prachatického deníku.