Jana VandlíčkováZdroj: DeníkK tomu tam už nějaký ten pátek „straší“ prázdný likusák. V něm děti z Vodňanky mívaly v minulém století družinu a pak tam pár let pracoval švec. Prázdný objekt je dost dlouho leda tak pro ostudu. Parkovací místa by tam asi měla větší platnost. A silnice, kudy denně chodí do školy děti, ta už není ani pro ostudu, ale spíš pro pláč. Lidé, kteří tam žijí, by mohli vyprávět.

Radnice prý s opravou Žižkovy ulice počítá. Vše ale závisí na tom, kdy začne s rekonstrukcí Malého náměstí. A na plánování prý radnice pilně pracuje. Jenže papírová válka je věc jedna a peníze ta druhá, o něco důležitější. Starosta Prachatic v minulém týdnu potvrdil, že dříve než za dva roky se Malé náměstí opravovat nezačne. A teprve potom by mohlo dojít na projektování oprav v ulici Žižkova.

Likusák tam tak bude „strašit“ ještě pár let, tolik potřebných parkovacích míst v lokalitě také nebude víc a majitel sousedního bývalého sekretu se také nedozví, jestli mu kousek pozemku, který tak nutně potřebuje, město prodá. Může se ovšem také stát, že za dva roky bude o opravách ulic rozhodovat někdo nově zvolený. Žižkova ulice dál zůstává mimo veškeré dění. Slíbená jarní oprava výtluků je tak jediné, co může naději obyvatel držet při životě.