A mají se na co těšit. Na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. si zanotují společně s kapelou Slza. „Na vystoupení do Českých Budějovic se již moc těšíme, je to mé rodné město, tedy vždy, když sem zavítám, vracím se vlastně domů,“ říká zpěvák Petr Lexa.

Kytarista Lukáš Bundil doplňuje, že oba členové kapely netradiční repertoár trénovali. „Doufám, že se naše ztvárnění koled bude líbit i divákům. Vánoc se nemohu dočkat a zpívání koled ve mně evokuje vánoční pohodu a klid. Proto jsem také rád, že se zapojíme do projektu Česko zpívá koledy a zazpíváme si koledy společně s budějovickým publikem. Určitě tam bude skvělá vánoční atmosféra,“ míní Lukáš Bundil.

Zpívá se i v přízemí nového budějovického IGY Centra, kde je i místo pro sedící účastníky, ti nejmenší si zase budou moci hrát u vánočního vláčku. „O hudbu se postará kapela Žestě 200, ta bude hrát i po skončení zpívání,“ uvedla marketingová manažerka IGY Centra Pavlína Jandová. „Lidé získají texty písní, aby mohl zpívat skutečně každý. A postaráme se také o čaj a něco k zakousnutí,“ doplnila.

Živý betlém si stejně jako loni připravili Malá farma Calamity Jane a dobrovolníci v Probulově na Písecku. Zpívat tady budou za doprovodu dvou kytar. Marcela Šulistová připravuje pro účastníky malé balíčky s vánočním cukrovím. Chybět nebude ani svařák, grog a čaj.

Organizátoři očekávají, že sem přijedou i lidé z okolí – z Orlíka nad Vltavou, Královy Lhoty a Letů, jimž se loňské koledy s živým betlémem líbily.

V Písku budou letos poprvé na nádvoří Sladovny zpívat žáci ze ZŠ Jana Husa.

Rolbaři se na Lipně pustili do rozhrnování hromad sněhu po sjezdovkách.
Lipno v sobotu zahájí sezonu



Na osvědčenou praxi vsadili ve Strakonicích. Poosmé se zpívají koledy na Velkém náměstí, posedmé budou jejími hosty zpěváci ze tří strakonických sborů (Gymnázia, Hlasoň a Fere Angeli) pod vedením sbormistryně Marcely Mikové.

Potřetí v historii uvede koledy farář Roman Dvořák krátkou promluvou a požehnáním.