Klarinetový soubor Prachatice přivítala společně s veřejností, která zaplnila lavice kostelíka na Libínském Sedle do posledního místa, paní Eliška Weysserová , která pravidelně hudební akce na Libínském sedle připravuje a uvádí.

Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek klarinety a Vít Neužil na basklarinet, to je kvarteto mužů, které doprovází zpěvem Petra Sovová a slovem za doprovodu hudby tedy melodramy obohacuje program Marcela Haspeklová.

Pod věží kostela svaté Anny na Libínském Sedle zněly hudby starých mistrů, klasika, moderní a filmová hudba. Zpěvem koncert doprovodila Petra Sovová, která představila i svou novou píseň a stejně jako pro ni to byla premiéra i pro klarinetisty. Závěrečná píseň Andrei Bocceliho zazpívala Petra Sovová bravurně, až zdi kostelíka duněly krásou i sílou hudby. Koncert skončil a hudebníků se dostalo dlouhého potlesku jako poděkování za velký zážitek.

Lidé odcházeli spokojeni, naplněni poslechem krásné hudby, nádherného zpěvu a dobře zapadlých melodramů do celého programu. Tímto koncertem, kterým pomalu skončil byť propršený prázdninový srpen, ale to tady nikomu nevadilo.

Ladislav Beran