Radní v uplynulém týdnu odsouhlasili firmu, která práce provede. „Bude to místní firma Richarda Fialy, která se osvědčila už při stavbě chodníku směrem 
k průmyslové zóně v ulici Krumlovská,“ upřesnil.

Prachatická Správa a údržba silnic, jimiž spravovaná silnice vede v těsném sousedství chodníku, podle slov Martina Grožaje opravu kvituje minimálně v tom, že podél vozovky přibude veřejné osvětlení a úsek bude přehlednější. „Co je ale podstatnější, oprava chodníku podle domluvy
s městem zajistí svod vody, která stéká na vozovku ze sousedního soukromého pozemku a hlavně v zimních měsících způsobuje na cestě ledovou mapu, kterou jsme museli komplikovaně odstraňovat. Podél chodníku bude přírodní odvodnění a voda bude následně svedena do potrubí. 
V tomto směru opravu vítáme,“ řekl Martin Grožaj. V době stavby řidiče čeká omezení dopravy.

O opravu osadníci žádají podle předsedy osadního výboru Karla Talafouse asi tři roky. „V zimě na chodník lidé nemohou, protože ho nelze pro špatný povrch udržovat. Je to na zlomení nohy,“ zhodnotil. Chybí osvětlení a stalo se, že nezastavil autobus, protože cestující řidič neviděl. „To také není příjemné,“ dodal.

Nový chodník: - Stavba chodníku od autobusové zastávky St. Prachatice až
k plakátovací ploše v zatáčce včetně veřejného osvětlení vyjde na 1,127 milionu korun. Peníze jdou z rozpočtu pro letošní rok.
- Stavební firma Fiala by se měla do práce pustit během letních měsíců, práce se odhadují na minimálně dva měsíce.