Ráno blokoval provoz u Prachatic kamion přes cestu, na Krumlovsku u Holubova zase zastavil provoz strom přes cestu, obě už jsou odklizené. Policie další nehody hlásí hlavně ze Strakonicka, Českokrumlovska a Písecka. 

České Budějovice 28. listopadu 2021. Sochy u Dlouhého mostu.
Budějovice a Hluboká, zasněžené, zářící, krásné, ale i nebezpečné, podívejte se

Silničáři jsou v terénu s veškerou technikou. "Jezdíme už od pěti hodin ráno, momentálně je v terénu všech téměř 120 sypačů, žádná kalamita nebyla. Řidiči samozřejmě volají, že nemůžou vyjet, ale neuvědomují si, že sypač není neomezený. Musí si dojet na závod doplnit sůl a teprve poté může pokračovat," uvedla dispečerka jihočeských silničářů.

Také v Lidické třídě v Českých Budějovicích hned ráno po osmé řešila policie nehodu, osobní auto tam patrně nedodrželo dostatečný odstup od vozu MHD a karambol skončil hodně pomačkanými plechy. Odstavený osobní automobil byl k vidění krátce po osmé hodině i na výpadovce na Písek u mimoúrovňové křižovatky na Strakonické ulici.

Lanovky a vleky ještě na Šumavě nejezdí, zasněžené sjezdovky na Zadově a Kvildě už ale brázdí první nadšenci.
Na Zadově a Kvildě se vrší hromady sněhu. Sjezdovky už brázdí první nadšenci

Až 25 centimetrů sněhu napadlo během nedělního dopoledne na Lipensku. "Sníh už přestal padat, všechny silnice na Českokrumlovsku jsou v této chvíli projeté," sdělil v poledne Jiří Šimeček, dispečer Správy a údržby silnic Český Krumlov. "Hlavní tahy jsou posolené, takže jedničky jsou úplně bez sněhu. Zbývající vozovky nyní dočistíme. Žádné problémy hlášené nemáme."

Na silnici v neděli vyjela na Krumlovsku veškerá technika, to znamená třináct vozidel se solí, sedm posypových vozů s inertem a pět traktorů. "Někde podle situace vznikaly časové prodlevy, ale silnice jsou v pořádku," ujistil dispečer.

Kde na jihu Čech hlásila policie nehody? 
14:10:
na silnici II/168 u Vimperka na Prachaticku narazilo osobní auto do betonového sloupu. 
11:55: na silnici I/20 u obce Sedlice na Strakonicku se srazilla tři osobní auta, bez zranění.
11:10:
na silnici II/135 u Sudoměřic u Bechyně na Táborsku se střetla dvě osobní auta, na místě je policie. 
10:55: na silnici III/14531 u Husince na Prachaticku vyjelo auto mimo komunikaci.
10:45:
na II/159 u Týna nad Vltavou narazilo osobní auto do svodidel.
10:40: 
v Holubově na Krumlovsku narazilo osobní auto do domu, vozovka je neprůjezdná.
10:10:
na II/151 v Dačicích se srazily dva osobáky, nehoda je s lehkým zraněním. Komunikace průjezdná s opatrnbostí.
9:55:
na silnici I/3 na Kaplicku, ve Stříteži, se srazilo osobní auto s autobusem. Hlášeno není žádné zranění. 
9:20: na silnici 142 v Čepřovicích na Strakonicku došlo ke středu osobního auta a sypacího vozu.
9:20: na silnici I/3 u Chotovin na Táborsku je nehoda osobního auta se zraněním, komunikace je průjezdná s opatrností.
9:15: na silnici III/1572 v Českému Krumlově se srazila dvě osobní auta, bez zranění. 
9:05: v ulici Na Trubách v Písku narazilo osobní auto do dalšího, zaparkovaného.

Noční a dopolední sněžení bylo v jihočeské metropoli tak husté, že už krátce po sedmé překrylo i dopravní značení na komunikaci, takže na mnoha místech museli řidiči umístit vozidlo do správného jízdného pruhu spíše odhadem. Výhodou ale bylo, že mimo města a obce celé kolony disciplinovaně dodržovaly nejen předepsanou devadesátku, ale spíše poloviční rychlost.

Ranní nehoda na Lidické v Českých Budějovicích.Ranní nehoda na Lidické v Českých Budějovicích.Zdroj: Deník/Edwin OttaSněžení ovšem přineslo pravou adventní atmosféru, třeba i s rozsvíceným vánočním stromkem na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Podle meteorologů má sněžení ustat až v neděli odpoledne, výstraha meteorologů platí od nedělního rána až do 19 hodin. Mělo by napadnout maximálně do dvanácti centimetrů sněhu. 

"Nejvíce zatím sněžilo na východě kraje a v Novohradských horách. Přestávat by mělo v odpoledních hodinách a začne také ubývat oblačnosti," upřesnil českobudějovický meteorolog Josef Slavík a dodal, že sníh je mokrý a země ještě není podchlazená, proto by sníh měl rychleji odtávat. Teploty v kraji se pohybují kolem nuly. Další vydatnější sněžení očekávají meteorologové v úterý.