Dotaz, proč se tak rozhodl, vyvedl Luboše Drenčeniho 
z míry. „Mělo se to oficiálně oznámit až v pátek, nevím, jak jste se k této informaci dostal,“ sdělil Prachatickému deníku končící zastupitel krátce před úterním polednem s tím, že se vyjádří v odpoledních hodinách.

Lídr Jihočechů ve Vimperku Pavel Dvořák byl informací zaskočen, byť podle něho signály, že to může nastat, prý již byly. „Dozvěděl jsem se to před chvílí a jsem naštvaný, protože starostka mne o tom neinformovala. Je mi divné, že obvolává naše lidi a já o tom nejsem informován,“ uvedl Pavel Dvořák.

Podle zákona by měl Luboše Drenčeniho v zastupitelstvu nahradit Jiří Zídek. Ten po posledních komunálních volbách skončil se 351 hlasy jako první náhradník. Pokud by i on odstoupil, mohla by se do zastupitelstva města Vimperk dostat druhá v pořadí náhradníků Iveta Preslová, která je v současnosti členkou kontrolního výboru zastupitelstva. Od voličů získala oproti Jiřímu Zídkovi jen 
o 13 hlasů méně.

A pravděpodobně to bude Iveta Preslová, která 27. dubna bude skládat slib zastupitele za končícího Luboše Drenčeniho. Jiří Zídek totiž post zastupitele z pozice prvního náhradníka na kandidátce Jihočechů ve Vimperku nepřijme. „Mládí má zelenou,“ dodal.