V době, kdy Adam Vojtěch loni z pozice ministra zdravotnictví odcházel, pro Deník řekl, že za svého působení na ministerstvu neměl na rodinu příliš času. „Prakticky jsem v tomto období nespal. Nedostal jsem se ani do Českých Budějovic, protože nebyl možný volný pohyb,“ upřesnil ministr Adam Vojtěch.

Největší oporou se stala jeho žena, i když se moc nepotkávali. „Velmi mě podporovala, dokonce za mnou přijela do Prahy a přestože jsme se moc neviděli, byl jsem rád, že na mě někdo čeká. I když jsem chodil domů třeba až ve dvě hodiny ráno, tak mě její přítomnost velmi těšila,“ vysvětlil ministr.

Fotbalisté Dynama České Budějovice (v pruhovaném) přivítali ve 33. kole Fortuna ligy Slovácko.
Dynamo mění majitele, údajně se do klubu na jihu vrací Vladimír Koubek

Hudba a kultura mu jako jeho velké koníčky chyběly. „Stále zpívám s budějovickou kapelou,“ řekl loni.

Adam Vojtěch se odmala se věnoval hudbě. Podle Wikipedie koncertoval v dětských pěveckých sborech a vystupoval v dětských muzikálech, natočil a vydal vlastní album. V roce 2005 se účastnil také soutěže SuperStar, kde dostal přezdívku Ken, přičemž vypadl v semifinále. V období 2004–2014 zpíval v českobudějovickém swingovém orchestru Metroklub Big Band a poté příležitostně hostoval v dalších českobudějovických tanečních orchestrech Valdaband a Fordance Orchestra.

Testování vzorků na zjištění přítomnosti koronaviru. Ilustrační snímek.
V Jihočeském kraji přibylo v pondělí jen 11 nových případů covidu-19

Za svého prvního působení v pozici ministra zdravotnictví často navštěvoval jihočeské nemocnice a příležitostně vystupoval i s kapelou. Coby hudební host se účastnil například tradičního plesu kaplické Jednoty v Jízdárně českokrumlovského zámku.