"Revival zavede posádky na současné, ale především bývalé rychlostní zkoušky, kde se psala padesátiletá historie českokrumlovské rallye," říká ředitel závodu Pavel Kacerovský, který v pátek na start do Jelenky narychlo přeběhl z Pivovarské zahrady, kde chvíli předtím startovala druhá, resp. první pravidelná krumlovská rallye, a to . "Itinerář trasy dlouhé zhruba 375 kilometrů zahrnuje dvanáct zkoušek pravidelnosti na různých úsecích, měřených je více než 50 procent z celkové kilometráže."

V Českém Krumlově odstartoval 21. května 2021 devátý ročník Czech New Energies Rallye. Jan Dolanský s bratrem Jiřím jedou v elektrovozu Peugeot e-2008 SUV.
Krumlovská rallye přilákala i známé tváře, Dolanský a Fiala sedli za volant

V pátek dojíždí závodníci kolem 19. hodiny zpátky do Jelenky, v sobotu vyrážejí v 10 hodin ze stejného místo do 2. etapy s 6 zkouškami pravidelnosti. Slavnostní vyhlášení vítězů je naplánováno na 16 hodinu na náměstí Svornosti. V půl šesté bude vyhlášení 9. ročníku Czech New Energies Rallye v Pivovarské zahradě.

V Českém Krumlově se konala Czech New Energies Rallye určené výhradně pro vozidla s elektrickým motorem. Na Rallye Český Krumlov Revival pak vyrazily historické vozy vyrobené do roku 1990.
OBRAZEM: Po silnicích jela auta budoucnosti i veterány. A v nich i známí herci