1) Co, podle Vás, musí nově zvolené zastupitelstvo řešit ještě do konce letošního roku, vyjma voleb starosty, místostarosty a radních a rozpočtu pro rok 2015?

Ze zkušeností, které mám, předpokládám, že se nově zvolené zastupitelstvo města do konce roku 2014 sejde dvakrát (pokud nenastanou nějaké nečekané události). Důležitým dokumentem, který by mělo nové zastupitelstvo města schválit, je určitě Strategický plán rozvoje města Volary pro období 2014 až 2020. Tento dokument je klíčový pro získávání evropských peněz. Jinak já osobně nevidím nic zásadního vyjma bodů, které jsou ještě uvedeny v otázce a jsou pro chod města velmi důležité. Dle mého názoru také začne pracovat Rada města Volary, která má jednání jednou za 14 dní.

2) Pokud se jako lídr Vaší volební strany nedostanete do zastupitelstva, budete respektovat vůli voličů, nebo budete jednat s úspěšnějšími kandidáty o jejich odstoupení a možnosti usednout v zastupitelstvu, přestože volby dopadly jinak?

Samozřejmě, že budu respektovat vůli a přání voličů. S pokorou přijmu jakýkoli výsledek. Pokud neprojdu, jak se říká sítem voleb, budu naopak podporovat ty kandidáty z naší kandidátky, kteří dostanou od voličů podporu a budou zvoleni do zastupitelstva města.

3) Město Volary zatím nevyužilo možnost vypsat po uplynutí šestiletého funkčního období výběrové řízení na posty ředitelů škol. Budete pro zavedení pravidelných výběrových řízení na ředitele městem zřizovaných školských zařízení?

Dle mého názoru má město tento mechanismus používat, když je s prací ředitelů nespokojeno. V opačném případě, kdy je vedení města spokojeno s prací ředitelů, myslím, není nutné ho využívat.

4) Jste pro zřízení městské policie ano či ne a proč?

V našem volebním programu máme, že chceme znovu otevřít otázku zřízení městské policie ve Volarech. Velmi intenzivně vnímám od občanů našeho města volání po bezpečnosti, pořádku a ochrany ať už městského nebo jejich majetku. Pokud já osobně budu zvolen, chci být iniciátorem otevření této otázky a jsme připraveni ji podpořit.