Obec Čkyně, investor projektu podpořeného Evropskou Unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj, vypisuje architektonicko-výtvarnou soutěž o návrh zařízení interiéru synagogy.
Nejlepší návrhy bude vybírat soutěžní porota složená z nezávislých architektů a výtvarníků společně se zástupci obce a Spolku pro obnovu synagogy. Výsledky soutěže by měly být známy do konce června.


„Zachovat původní poslání synagogy a zároveň ji otevřít místním obyvatelům jako prostor pro kulturní život v obci není jednoduché zadání. Soutěž je pro nás příležitostí, jak získat ten opravdu nejlepší návrh," prohlásil starosta obce Stanislav Chval.
„Máme k dispozici velmi kvalitní porotu a věříme, že i díky této soutěži se nám podaří otevřít synagogu pro veřejnost již v polovině příštího roku," uvedla Jindra Bromová, předsedkyně Spolku pro obnovu synagogy.


S výsledky architektonicko-výtvarné soutěže bude veřejnost seznámena na výstavě soutěžních prací bezprostředně po jejím ukončení počátkem letošních letních školních prázdnin.  Podmínky soutěže naleznou zájemci na www.ckyne.cz.

Vladimír Silovský