Marketingová manažerka IGY Centra Pavlína Jandová připomněla, že říjen je na celém světě měsícem prevence rakoviny prsu a podpory nemocných žen. Tradičním symbolem se stala růžová stužka a hlavně samotná růžová barva. "Připojili jsme se proto k iniciativě sdružení MAMMA HELP, které ženám s rakovinou prsu pomáhá, a růžovým nasvícením fasády IGY upozorníme na tuto problematiku. Rádi využijeme tento charakteristický prvek našeho centra a podpoříme prevenci,“ uvedla Pavlína Jandová.

Převlečený do růžova je také infostánek u hlavního vchodu do IGY. Další aktivitou, upozorňující na nádorové onemocnění žen, je podávání speciální růžové kávy v Café INFINITY v prvním patře IGY. Část zisku z projede nápoje je určeno na pomoc ženám, které rakovinou prsu trpí. "Zakoupením speciální edice Late Machiato za 76 korun přispějete deseti korunami na provoz MAMMA HELP Centra v Českých Budějovicích a navíc dostanete jako poděkování růžový lak trend IT UP od společnosti dm drogerie markt,“ upřesnila Pavlína Jandová.

Rakovinou prsu onemocní během svého života každá dvanáctá až osmá žena. "Je to smutná statistika, ale je také potřeba vědět, že stále více žen má šanci na uzdravení – jednak díky pokrokům medicíny, ale hlavně díky včasnému odhalení zhoubného bujení v co nejranějším stadiu,“ říká Jana Drexlerová, ředitelka pacientské organizace Mamma HELP. "Proto se také intenzivně věnujeme osvětě, pořádáme stovky přednášek po celé republice a snažíme se na to ženy upozornit, vysvětlit jim, jaké možnosti dnes mají. A rovnou je při té příležitosti učíme samovyšetření prsu na modelu prsou.“