Plavecký bazén nabízí čtyři plavecké dráhy, relaxační bazén, dětský bazén, dojezdový bazén pro čtyřdráhovou skluzavku. Mezi atrakcemi v relaxačním bazénu jsou čtyři protiproudové trysky, vzduchový rošt, vodotrysk, pět masážních trysek v sedáku, vodopád a vodní clona. V dětském bazénu je vzduchový rošt a dva dětské chrliče.

Letošní jarní revize v celém areálu ale ukázala na nedostatky, které se následně staly předmětem reklamace u stavební firmy, která byla před pěti lety generálním dodavatelem stavby. To Prachatickému deníku nedávno potvrdil vedoucí odboru investic Městského úřadu v Prachaticích Jaromír Markytán s tím, že generální dodavatel, firma Mane, závady označené městem Prachatice uznala. Záruka na celou stavbu totiž byla šedesát měsíců, a tak ji bylo možné ještě na poslední chvíli uplatnit.

Podle slov ředitele Sportovního zařízení Prachatice, které areál spravuje, Jaroslava Černého, začala firma řešit jejich odstranění se svými subdodavateli a část oprav už je dokonce hotova. Jde o poškozenou zámkovou dlažbu, tu se podařilo vyměnit už v tomto týdnu.

Nejen Jaroslav Černý ale kroutí hlavou nad tím, že čtyři zimy bazény bez komplikací přežily. První problémy s odloupanými dlaždicemi v bazénech nastaly až letos na jaře. „Reklamace ale neprošla u vyšisovaného nátěru na převlékacích kabinách. To budeme muset vyřešit ve vlastní režii," upřesnil ředitel Černý.
Vinou oprav ale není možné napustit sportovní čtyřdráhu, protože teprve příští týden budou odloupané dlaždice nahrazeny novými. Firma údajně čeká na dodávku materiálu. „Na konci týdne ale bude hotovo a můžeme začít," ujistil ředitel sportovního zařízení.

Opravy tak zdrží začátek koupací sezony v Prachaticích. Teprve po opravách začne sportovní zařízení napouštět potřebných tisíc metrů krychlových vody do všech bazénů. „Stále platí, že chceme areál otevřít v pátek na Den dětí, ale bohužel pouze pro parkový provoz," uvedl Jaroslav Černý s tím, že v současné době už má areál za sebou veškeré revize skluzavek a bazénů, které jsou podle nových norem nutné.