Prachatickému deníku to hned po hodnocení výběrové komise potvrdil prachatický starosta Martin Malý. „Víme, že obě firmy splnily podmínky. Teď ovšem čekáme na vyjádření zástupců Regionálního operačního programu, zda bude dotace podle původního plánu,“ zhodnotil prachatický starosta současný stav.

Vyjádření z ROP Jihozápad bude vedení města mít v ruce nejdříve v polovině července. Pokud dotace nebude zkrácena, může město předat staveniště a ještě v srpnu začít se stavbou. V případě, že částka bude nižší, znamená to svolat schůzi zastupitelů. „Zastupitelé by museli uvolnit peníze z rozpočtu města,“ připustil Martin Malý. Ujistil, že se nemusí sahat do účtu městské rezervy. „Při výběrových řízeních na letošní investiční akce jsme ušetřili více než tři miliony korun. Pokud by byla dotace na hokejbalové hřiště zkrácena, je možné tyhle ušetřené peníze použít,“ myslí si prachatický starosta s tím, že komise doporučila vybrat firmu, která nabídla nižší cenu. Radní výběr by měli výběr firmy potvrdit asi do tří týdnů.

Je možné, že zastupitelé s vyšším doplatkem nebudou souhlasit, čímž by vlastně stavbě hřiště, které radnice připravuje více než rok, úplně zabránili. Město by pak muselo dotaci odmítnout úplně. „Tím bychom ale vyhodili další peníze, které nás stálo zpracovaní projektu a veškerá příprava,“ zhodnotil 
s tím, že jde o necelé dva a půl milionu. Pokud projekt projde a peníze budou, mohlo by hřiště stát letos. „Doba zhotovení díla je sto dní. Do zimy ho určitě stihneme postavit,“ myslí si Martin Malý.