Dnes odpovídá Petr Perman, student stavební školy.


Byl jsi po okolí známou firmou, co a jak se ve tobě změnilo?
Postupem času jsem vyzrál a dostal rozum. Velký vliv na mě měli určitě i blízcí přátelé, kteří nebyli takoví grázlové, jako jsem býval já.


Jakou největší poctu může podle tebe člověk obdržet?
Pro mne je největší pocta uznání od přátel, rodiny, známých. Prostě od lidí, na kterých mi záleží.


Ví se o tobě, že hraješ hru na hrdiny – Dračí Doupě. Můžeš nám ji svými slovy přiblížit?
Dračí Doupě je klasická papírová (nepočítačová) hra na hrdiny. Celá hra se odehrává ve fantazii hráčů, takže nám ke hře stačí pouze kus papíru, tužka a několik kostek. Dračí Doupě lze hrát kdekoliv – v pokoji u stolu, ve vlaku, o přestávce ve škole. Jeden z hráčů se ujme role Pána jeskyně a pro ostatní hráče připraví zápletku příběhu. Ostatní hráči si pak zvolí postavy, za které chtějí hrát. Poté už začne fungovat představivost hráčů a všichni se rázem ocitneme ve „svém" světě.


Nezdá se ti hraní Dračího Doupěte dětinské? Patří to vůbec do života „dospěláka"?
Hraním Dračího Doupěte se můžu odtrhnout od stereotypu, můžu alespoň myslí vypadnout do jiného světa a zapomenout na všechny starosti. Aneb jak se říká „vypnout". Setkávám se tu s kamarády, takže podle mě to do mého života „dospěláka" patří.


Za jaké postavy nejraději hraješ? Sžíváš se s nimi?
Já nejraději hraji za zloděje – lupiče, hraji za něj už nějakých devět deset let. A jestli se s postavou sžívám? Tak bez toho by to asi ani nešlo, s postupem času mám o postavu pořád větší a větší strach, aby se jí nic nestalo.


Kdyby jsi si mohl splnit jedno i to nejsobečtější přání, aniž by tě kdokoli soudil, co by to bylo?
To se neříká, nebo se to nevyplní.


Jsi také amatérský herec. O víkendu měl premiéru film, ve kterém jsi ztvárnil jednu z hlavních rolí. Můžeš říci, co pro tebe amatérské filmování znamená?
Natáčení beru už jako koníčka, setkávám se tu s přáteli, ale i s novými lidmi. Občas při natáčení ani nevím, co natáčíme a jak bude scéna vypadat. Jsem ale vždy z konečného produktu mile překvapen, což mi vlije do žil další elán a chuť natočit něco dalšího. Radost mi dělá i to, že se naše filmy libí lidem. Začíná se připravovat další film. To ale ještě bude běh na dlouhou trať, ale aspoň se máte na co těšit.

Příště bude na otázky Petra Permana odpovídat Andrea Procházková, klavíristka, klavírní pedagožka a studentka mediálních studií.

Ptá se:
Tomáš Pecha - Narodil se v 17. 1. 1988 ve Vimperku. Tam také vystudoval Gymnázium. Momentálně si trápí hlavu studiem teologie a prací na pozici Senior Test Analytik, píše tedy scénáře pro testy softwaru.

Odpovídá:
Petr Perman - Narozen 23.7. 1990. Vystudoval SPŠ ve Volyni – obor pozemní stavitelství. Nyní je studentem VŠTE oboru Konstrukce staveb. Jeho záliby jsou fotbal, Dračí Doupě, PC hry a přátelé.