"I tak ale loňský rok byl pro hotel výborný. Zatím je vše jen předběžné, ale hospodaření je v plusu," popsal volarský starosta. Loňská letní sezona se opravdu vydařila a Volarští doufají, že letos to bude podobné. Tedy v případě, že dojde na rozvolnění.
Součástí provozu volarského hotelu je také Městský pivovar Garetus, který obnovil tradici vaření piva v roce 2013. Základem pivovaru je vlastní originální jedenáctistupňový ležák plzeňského typu. Hosté ale mohou ochutnat také konopné dvanáctistupňové pivo, tmavé třináctistupňové a příležitostné dávky speciálních piv.Protože byl provoz celého objektu zcela uzavřen, zůstalo volarským pivo, které nebylo možné nikde prodat.
"Pivo, které zůstalo v tancích jsme nechali vypálit, aby se nezničilo. Zvolili jsme podobný postup jako jiné velké pivovary," uvedl Vít Pavlík s tím, že jde o výjimečný stav. V sezoně totiž volarské pivo sotva stačí pro hosty nebo turisty, kteří do šumavského městečka zavítají. Město ani samotný hotel Bobík se nebojí, že by nebylo pivo v případě otevření. Uvařit várku trvá zhruba dva týdny. "Na otevření máme piva dost. Máme zásoby, které se nekazí a zase začneme vařit," řekl a věří, že takový postup se dlouhou dobu nebude opakovat.
Kdyby mohli v hotelu rezervovat, tak se hotel naplní za pár dní. Lidé stále volají, zda a kdy si mohou objednat ubytování. "Bobík přežije, ale nesmí to trvat moc dlouho," zakončil volarský starosta.