„Kryštof Svátek měl těžký úkol natáčet ve sněhu v letním oblečení, kterého se zmocnil hrdinně. Bylo ale o jeho pohodlí řádně postaráno,“ líčil produkční Jan Richtar. Poslední natáčecí den si nenechal ujít autor knižní předlohy Martin Vopěnka. Herci podstoupili před natáčením antigenní testy na covid-19.

Štáb na Jindřichohradecku řešil například problémy s přívaly sněhu. "Komplikovanější byly transporty štábu," popsal produkční. Prozradil, že některé snové vize malého Samuela (Kryštof Svátek) byly natáčený v prostorách pivovaru Grasel - Malá Hluboká.

Tomáš Měcháček na natáčení filmu Spící město
Úžasný! chválily si natáčení filmová dvojčata

V Českém Rudolci dotáčeli snímek: Tomáš Měcháček, Petra Bučková a čtyři hlavní dětští hrdinové -Adam a Kryštof Svátkovi, Míša Sodomková, Anežka Novotná.

V červenci tohoto roku se natáčel v Jihočeském kraji nový český film s názvem Spící město podle známé stejnojmenné knihy spisovatele Martina Vopěnky. Režisérem filmu je Dan Svátek, který je autorem filmu Úsměvy smutných mužů nebo Stockholmský syndrom. Snímek, jehož příběh je ze světa dětí a teenagerů, kteří se musí postarat sami o sebe, neboť jejich rodiče nevysvětlitelně usnuli, reprezentuje jihočeské lokace, herce a komparz nejen v českých kinech a televizích, ale i na zahraničních filmových festivalech a v zahraničních distribučních kanálech. Zdroj: Jan Richtar