Na rybníce hospodaří Rybářství Třeboň. Výlovu se zúčastnilo asi 25 zručných rybářů a práce jim šla pěkně od ruky. Pod hladinou se podle účastníků výlovu skrývalo zhruba 400 metráků ryb (tj. 40 tun). V Hejtmanu klasicky převažoval kapr, ale nechyběli ani dravci jako štiky a sumci. Candát a lín jen v menším množství.

Tento plánský rybník se loví každoročně a má 33 hektarů, proto zde rybáři tráví dva dny. Co zůstane v lovišti, druhý den doloví. Pro rybu byly dle slov přítomných teploty chladného listopadového rána ideální.

Výlov rybníka Naděje u Hluboké nad Vltavou
Podzimní výlovy budou zase bez slavností, do kontrol se rybářům nechce

Zhruba pět dní před svátky bude možné šupináče zakoupit na místních sádkách u Košického rybníka. Ryba má letos nepatrně zdražovat.

Výlovy, ač jsou tradičním vyvrcholením rybářské práce, byly i letos veřejnosti odepřeny. V letošním i minulém roce se konají bez doprovodných akcí a občerstvení z důvodu platných mimořádných opatření v souvislosti s onemocněním covid-19.

Rybník Prostřední Putim lovili rybáři na dva zátahy.
Rybáři zatahovali sítě u Putimi, na čerstvé kapry čekali zájemci ve frontě

Rybářství Třeboň je největším producentem sladkovodních ryb v České republice i v Evropě (podíl na produkci ryb v ČR je cca 15 %). Společnost hospodaří na 440 rybnících o celkové výměře 8000 hektarů. Roční produkce ryb činí cca 3 200 tun, z toho 90 % kapra a 10 % vedlejších druhů ryb (lín, candát, štika, sumec, amur, tolstolobik, bílá ryba a okoun). Hlavní činností společnosti je chov ryb. Rybářství Třeboň provozuje rybí líhně, sádky a vlastní rybářské revíry pro sportovní rybolov.