Navíc museli kuchaři o kvalitě svých výtvorů přesvědčit i hojný zástup laické veřejnosti, která rovněž měla příležitost dát hlas guláši svého srdce, respektive žaludku. To vše bylo doprovázeno živou muzikou i příležitostí vyrazit si na teréních koloběžkách. Jak prozradil starosta pořadatelské obce Zbyněk Klose, soutěž má jednak pozvednout úroveň šumavské gastronomie a taktéž oživit region v mezičase mezi zimní a letní turistickou sezónou. A jak gulášový boj nakonec dopadl? Porota i veřejnost se shodli na verdiktu, že nejlepší z gulášů se vaří v restauraci Pod sjezdovkou U Medvěda na Kubově Huti. Nicméně, jak Zbyněk Klose poznamenal, pořadatelé si váží všech účastníků a cení si vynaloženého úsilí. Nicméně vyhrát mohl pouze jeden, i když to bylo rozhodování velice těžké.
Jaroslav Pulkrábek